Jedinice u sastavu HAZU

Znanstveni i umjetnički rad Akademije organizira se u njezinim razredima te znanstvenim i umjetničkim jedinicama.

Onkološki kolokviji HAZU

e-mail: colloquium@hazu.hr

 

16. 11. 2016. – III. Znanstveni simpozij “Tumori probavnoga sustava – Rak debeloga crijeva”

U srijedu 16. studenoga 2016., u 9 sati, u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovu trgu 14 u Zagrebu, održat će se III. Znanstveni simpozij “Tumori probavnoga sustava – Rak debeloga crijeva.
Simpozij organiziraju Razred za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Katedra za kliničku onkologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Klinika za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice.

Program

Poziv za medije

Priopćenje

YouTube VIDEO – III. Znanstveni simpozij “Tumori probavnoga sustava – Rak debeloga crijeva”

01 1  ;  01 2 

02 1  ;  02 2  ;  02 3

14.06. 2016. – 5. Onkološki kolokvij Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

U utorak, 14. lipnja s početkom u 14 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održat će se 5. Onkološki kolokvij Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
POZIV

Poziv za medije

Priopćenje

YouTube VIDEO – 5. Onkološki kolokvij – Dio 1

YouTube VIDEO – 5. Onkološki kolokvij – Dio 2

 

04. 02. 2016. – 4. ONKOLOŠKI KOLOKVIJ : SVJETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA – PREVENCIJA I TERAPIJA: DVA PUTA PREMA ISTOM CILJU

U četvrtak, 04. veljače s početkom u 13 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovom trgu 14 u Zagrebu održat će se 4. Onkološki kolokvij Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti pod naslovom SVJETSKI DAN BORBE PROTIV RAKA – PREVENCIJA I TERAPIJA: DVA PUTA PREMA ISTOM CILJU.
Uvodnu riječ će uputiti predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, a nakon pozdravne riječi akademika Marka Pećine, tajnika Razreda za medicinske znanosti HAZU svoja izlaganja će održati prof. dr. sc. Nataša Antoljak i prof. dr. sc. Fedor Šantek. Voditelj skupa je prof. dr. sc. Nikola Đaković.

Poziv

Za medije

Priopćenje

YouTube VIDEO – 4. Onkološki kolokvij – Dio 1

YouTube VIDEO – 4. Onkološki kolokvij – Dio 2

 

14. 10. 2015. –  3. ONKOLOŠKI KOLOKVIJ

U srijedu, 14. listopada s početkom u 14 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovom trgu 14 u Zagrebu održat će se  3. ONKOLOŠKI KOLOKVIJ HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI pod naslovom ULOGA SIGNALNOG PUTA WNT U TUMORIGENEZI S POSEBNIM OSVRTOM NA TUMORE MOZGA.
Uvodnu riječ će uputiti predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić, a nakon pozdravnog govora akademika Marka Pećine, tajnika Razreda za medicinske znanosti HAZU svoja izlaganja će održati prof. dr. sc. Nives Pećina-Šlaus, prof. dr. sc. Ljiljana Šerman i mag. biol. exp. Anja Kafka. Voditelj skupa je prof. dr. sc. Nikola Đaković.

Poziv

Poziv za medije

Priopćenje

 

 

16.06. 2015. – 2. ONKOLOŠKI KOLOKVIJ

Mjesto: Knjižnica HAZU, Zagreb
Datum: 16.06.2015 – 16.06.2015
Vrijeme: u 13 sati
U utorak, 16. lipnja s početkom u 13 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovom trgu 14 u Zagrebu održat će se 2. Onkološki kolokvij.
Uz izlaganja dr. sc. Nevena Žarkovića i prof. dr. sc. Antonia Juretića na 2. Onkološkom kolokviju će biti predstavljen zbornik radova 1. simpozija Tumori probavnoga sustava – rak debeloga crijeva.

Poziv

Poziv za medije

Priopćenje

YouTube VIDEO – 2. Onkološki kolokvij – Dio 1

YouTube VIDEO – 2. Onkološki kolokvij – Dio 2

21. 11. 2014. Skup: 1. Znanstveni simpozij: Tumori probavnoga sustava: rak debeloga crijeva

Mjesto: Preporodna dvorana palače Narodnoga doma, Zagreb
Datum: 21.11.2014 – 21.11.2014
Vrijeme: od 8:30

U petak 21.11. u 8,30 sati u Preporodnoj dvorani održati će se Znanstveni simpozij: Tumori probavnoga sustava: rak debeloga crijeva.
Simpozij organiziraju: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Razred za medicinske znanosti i Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za kliničku onkologiju

PLAKAT

PROGRAM

Poziv za medije

Priopćenje

 

15. 10. 2014. – 1. ONKOLOŠKI KOLOKVIJ HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI

Mjesto: Knjižnica Hrvatske akademije, Strossmayerov trg 14, Zagreb
Datum: 15.10.2014
Vrijeme: u 14

U srijedu, 15. listopada s početkom u 14 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Strossmayerov trg 14 u Zagrebu održat će se 1. ONKOLOŠKI KOLOKVIJ HRVATSKE AKADEMIJE ZNANOSTI I UMJETNOSTI. Uvodnu riječ će uputiti predsjednik HAZU akademik Zvonko Kusić i tajnik Razreda za medicinske znanosti akademik Marko Pećina, a voditelj je prof. dr. sc. Nikola Đaković.

Poziv

Poziv za medije

Pripćenje

YouTube VIDEO – 1. Onkološki kolokvij – Dio 1

YouTube VIDEO – 1. Onkološki kolokvij – Dio 2

25.10. 2013. Prvi znanstveni simpozij: Personalizirana oknologija

Mjesto: Preporodna dvorana palače Narodnoga doma, Opatička 18, Zagreb
Datum: 25.10.2013
Vrijeme: od 8:30

U petak 25. listopada od 8:30 u Preporodnoj dvorani održat će se Prvi znanstveni simpozij: Personalizirana onkologija u organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu-Katedre za kliničku onkologiju i Razreda za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.
Uvodna riječ: akademik Zvonko Kusić. Voditelj simpozija: prof.dr.sc. Fedor Šantek.

Plakat

Program simpozija

Poziv za medije

Priopćenje

 

 

Navigacija

Znanstvenoistraživačke jedinice

Muzeji - Galerije - Zbirke

Druge jedinice