Skupovi i predavanja

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

Predavanje 29.02.2024

Predavanje akademkinje Silvane Vranić „Čakavske fonološke značajke u beramskim misalima“

U četvrtak 29. veljače 2024. u 11 sati u Zavodu za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci, Ružićeva 5, akademkinja Silvana Vranić će prigodom imenovanja voditeljicom Zavoda održati predavanje „Čakavske fonološke značajke u beramskim misalima“.
Organizator predavanja je Zavod za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Rijeci s Područnom jedinicom u Puli.

Pročitaj više
PredavanjeSkup 7.03.2024

Znanost u žarištu: predavanje Hane Breko Kustura Cantilena romana vs. cantilena beneventana – glazba istočne obale Jadrana u srednjemu vijeku

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizira ciklus predavanja kojima je cilj na zanimljiv i pristupačan način predstaviti rezultate istraživanja njenih znanstveno-istraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica, a koji su jedinstveni u Hrvatskoj. U četvrtak 7. ožujka 2024. u 11 sati predavanje pod naslovom Cantilena romana vs. cantilena beneventana – glazba istočne obale Jadrana u srednjemu vijeku održat će prof. dr. sc. Hana Breko Kustura, članica suradnica HAZU, znanstvena savjetnica u trajnom izboru na Odsjeku za povijest hrvatske glazbe Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU.

Pročitaj više
Skup 8.03.2024

9. znanstveni simpozij HRVATSKI VASKULARNI DAN – CROVASCULAR 2024.

9. znanstveni simpozij “Hrvatski vaskularni dan – CROVASCULAR 2024.” s međunarodnim sudjelovanjem održava se u petak, 8. ožujka 2024. godine u hotelu Hilton Garden Inn, Radnička cesta 21. u Zagrebu, u organizaciji Razreda za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, KBC “Sestre milosrdnice”, Hrvatskog kardiološkog društva, Hrvatskog angiološkog društva i Referentnog centra Ministarstva zdravstva za perifernu i polivaskularnu arterijsku bolest.

Pročitaj više
Skup 8.03.2024

Simpozij SIGURNOST HRANE I ZAŠTITA POTROŠAČA

U petak, 8. ožujka 2024. s početkom u 11,00 sati Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Velika Gorica organizira znanstveni simpozij na temu SIGURNOST HRANE I ZAŠTITA POTROŠAČA. Pozdravno govore akademik Željko Cvetnić, voditelj Zavoda, prof. dr. sc. Branka Levaj, o. d. dekana PBF Sveučilišta u Zagrebu, akademik Dario Vretenar, glavni tajnik HAZU i Krešimir Ačkar, mag. theol., gradonačelnik Velike Gorice. Skup moderiraju prof. dr. sc. Mirjana Hruškar i akademik Željko Cvetnić.

Pročitaj više
Skup 19.03.2024

Osnivačka skupština Znanstvenog vijeća za medicinu i tehniku HAZU

U utorak, 19. ožujka 2024. godine u 18 sati, u dvorani Knjižnice HAZU održava se Skupština Znanstvenog vijeća za medicinu i tehniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Znanstveno vijeće za medicinu i tehniku osnovano je 2023. godine, a primarno će se baviti ključnim znanstvenim, razvojnim i obrazovnim temama medicine i tehnike.

Pročitaj više
SkupPredstavljanje knjige 23.02.2024

Promocija udžbenika OČUVANJE BILJNIH GENETSKIH IZVORA

Znanstveno vijeće za zaštitu prirode i okoliša Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organizira predstavljanje sveučilišnog udžbenika OČUVANJE BILJNIH GENETSKIH IZVORA autora Zlatka Šatovića, Martine Grdiše, Nine Jeran i Filipa Varge. Promocija se održava u u Knjižnici HAZU, u petak, 23. veljače 2024. s početkom u 12 sati.
Cilj je udžbenika „Očuvanje biljnih genetskih izvora“ objasniti teorijske i praktične aspekte očuvanja i održive upotrebe biljnih genetskih izvora.

Pročitaj više
SkupKomemoracija 22.02.2024

Komemorativni sastanak u spomen akademiku Željku Kućanu

Razred za prirodne znanosti HAZU priredio je u četvrtak 22. veljače 2024. u dvorani Knjižnice HAZU komemorativni sastanak u povodu obljetnice smrti akademika Željka Kućana, O životu i djelu preminulog akademika govorili su akademik Goran Durn, tajnik Razreda, prof. dr. sc. Ita Gruić Sovulj i akademik Ivan Gušić.

Pročitaj više

Navigacija