Skupovi i predavanja

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

SkupPredstavljanje knjige 30.06.2022

Zlatko Karač: „Studije o urbanističkom naslijeđu Hrvatske“ – predstavljanje knjige i popratno predavanje „Paradigme hrvatske urbane baštine“

U organizaciji Znanstvenog vijeća za arhitekturu, urbanizam i uređenje prostora Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, 30. lipnja u Knjižnici HAZU održana je promocija knjige „Studije o urbanističkom naslijeđu Hrvatske“ prof. dr. sc. Zlatka Karača. Nakon uvodnog pozdravnog govora predsjednika Znanstvenog vijeća, akademika Branka Kincla, prof. dr. sc. Zlatko Karač održao je predavanje „Paradigme hrvatske urbane baštine“, nakon kojega je uslijedilo predstavljanje knjige. Uz autora prof. dr. sc. Karača, knjigu su predstavili recenzent prof. dr. sc. Zlatko Jurić i urednik doc. dr. sc. Alen Žunić.

Pročitaj više
Skup 5.07.2022

Okrugli stol “Položaj pravosuđa u trodiobi vlasti u RH i njegova društvena odgovornost”

Znanstveno se vijeće za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organizira okrugli stol na temu “Položaj pravosuđa u trodiobi vlasti u Republici Hrvatskoj i njegova društvena odgovornost” koji će se održati u utorak 5. srpnja 2022. u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, Opatička 18, s početkom u 11 sati.

Pročitaj više
SkupPredstavljanje knjige 21.06.2022

Predstavljena monografija o Spomeniku domovini u Zagrebu autora Nenada Fabijanića

U utorak 21. lipnja u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovu trgu 14 u Zagrebu, održana je promocija monografije o Spomeniku domovini u Zagrebu autora Nenada Fabijanića, Domovini 20. Nakon pozdravnih riječi predsjednika HAZU akademika Velimira Neidhardta o knjizi su uz prezentacije govorili dr.sc. Snješka Knežević, dr.sc. Danko Plevnik, mr.sc. Zvonko Pađan, dr.sc. Mirna Rudan Lisak te autor  Nenad Fabijanić, član suradnik HAZU.

Pročitaj više
Skup 15.06.2022

Svečano proglašenje novih članova HAZU

U palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u srijedu 15. lipnja 2022. održana je svečanost na kojoj je predsjednik HAZU akademik Velimir Neidhardt proglasio nove članove Akademije izabrane 19. svibnja, kao i one izabrane 2020., te im uručio povelje. Na skupštini HAZU 19. svibnja izabrano je 17 novih redovitih članova, pet dopisnih članova i pet članova suradnika HAZU, a 16. studenog 2020. izabrano je sedam redovitih članova, osam dopisnih članova i 11 članova suradnika.

Pročitaj više
Predavanje 14.06.2022

Predavanja Znanstvenog vijeća za zaštitu prirode HAZU

Znanstveno vijeće za zaštitu prirode Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti organiziralo je u utorak, 14. lipnja 2022. u Knjižnici HAZU predavanja Objavljeni doprinosi radnih grupa Međuvladinog panela o klimatskim promjenama 6. klimatskom izvješću o stanju klime i njezinim projekcijama do kraja 21. stoljeća i Upravljanje krškim priobalnim vodonosnicima ugroženima klimatskim promjenama.

Pročitaj više
Predavanje 14.06.2022

Predavanje prof. dr. sc. Antonije Bogner-Šaban “Zajedno i zasebno: dosezi značenja kazališta u Vukovaru, Vinkovcima i Osijeku”

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Vukovaru u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar organizira predavanje prof. dr. sc. Antonije Bogner-Šaban “Zajedno i zasebno: dosezi značenja kazališta u Vukovaru, Vinkovcima i Osijeku” koje će se održati u utorak 14. lipnja 2022. u 19 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru, u godini obilježavanja stote obljetnice njegova otvorenja.

Pročitaj više

Navigacija