Skupovi i predavanja

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

SkupPredstavljanje knjige 16.02.2023

POVIJEST TUBERKULOZE s osvrtom na asanaciju i tuberkulozu u Mraclinu

U četvrtak 16. veljače u 13 sati, u Preporodnoj dvorani HAZU u Opatičkoj 18 u Zagrebu, Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Velika Gorica organizira predstavljanje knjige akademika Željka Cvetnića POVIJEST TUBERKULOZE s osvrtom na asanaciju i tuberkulozu u Mraclinu. Uvodno će govoriti akademik Dario Vretenar, akademkinja Vida Demarin i akademik Zvonko Kusić. Knjigu će predstaviti recenzenti izv. prof. dr. sc. Željko Dugac, doc. dr. sc. Stipica Grgić i prim. dr. Vera Katalinić-Janković te autor akademik Željko Cvetnić.

Pročitaj više
Skup 3.03.2023

8. znanstveni simpozij HRVATSKI VASKULARNI DAN / 8th Croatian Symposium on Vascular Medicine

U organizaciji Razreda za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice i Hrvatskog kardiološkog društva, u petak 3. ožujka 2023. održava se osmi po redu znanstveni simpozij iz područja vaskularne medicine 8. Hrvatski vaskularni dan – CROVASCULAR 2023. Predsjednik Organizacijskog odbora simpozija je prof. dr. sc. Mislav Vrsalović, član suradnik HAZU, pročelnik Zavoda za bolesti krvnih žila Klinike za bolesti srca i krvnih žila Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice.

Pročitaj više
SkupPredstavljanje knjige 26.01.2023

Predstavljanje zbornika “Obnova povijesnog središta Zagreba nakon potresa – pristup, problemi i perspektive”

U Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u četvrtak 26. siječnja 2023. predstavljen je zbornik Obnova povijesnog središta Zagreba nakon potresa – pristup, problemi i perspektive koji sadrži priopćenja sa znanstveno-stručne konferencije održane u palači HAZU 27. svibnja 2021. u organizaciji Znanstvenog vijeća za arhitekturu, urbanizam i uređenje prostora HAZU koje je i nakladnik zbornika. Urednici su akademik Branko Kincl i prof. dr. sc. Zlatko Karač, a recenzenti akademik Radoslav Tomić i prof. dr. sc. Krunoslav Šmit

Pročitaj više
SkupPredstavljanje knjige 12.01.2023

Promocija knjige Zlatko Kauzlarić Atač – Slikar u kazalištu

U četvrtak 12. siječnja 2023. u 12 sati u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu održat će se promocija monografije Zlatko Kauzlarić Atač – Slikar u kazalištu autorice dr. sc. Martine Petranović. Monografiju će predstaviti, uz autoricu i akademskog slikara Zlatka Kauzlarić Atača, intendantica HNK dr. sc. Iva Hraste Sočo, urednica knjige i autorica teksta dr. art. Ivana Bakal, autorica teksta akademkinja Željka Čorak te recenzentica, teatrologinja dr. sc. Ana Lederer. Nakladnici knjige su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti – ULUPUH.

Pročitaj više
KoncertSkup 21.12.2022

12. tradicionalni Božićni koncert Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizirala je u srijedu 21. prosinca 2022. 12. tradicionalni Božićni koncert održan u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma HAZU u Zagrebu. Nastupili su Zagrebački solisti i sopranistica Darija Auguštan koji su izveli Sonatu za violinu u A-duru Césara Francka, Exultate iubilate Wolfganga Amadeusa Mozarta i božićne pjesme Svim na zemlji mir, veselje i Tiha noć. 

Pročitaj više
Predavanje 19.12.2022

Predavanje prof. dr. sc. Nine Štirmer “Održivo građenje – materijali i tehnologije”

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Požegi organizira predavanje prof. dr. sc. Nine Štirmer, dipl. ing. građ. (Zavod za materijale Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) Održivo građenje – materijali i tehnologije, koje se održava u ponedjeljak, 19. prosinca 2022. u 18 sati, u Gradskoj knjižnici Požega, u sklopu projekta Zavoda HAZU u Požegi pod nazivom “Požeški znanstvenici izvan Požege”.

Pročitaj više
SkupManifestacija 12.12.2022

Otvorenje gradilišta i početak konstrukcijske obnove palače HAZU

U ponedjeljak, 12. prosinca 2022., u 10 sati, na Trgu Nikole Šubića Zrinskog 11, u Zagrebu otvoreno je gradilište i obilježen je početak konstrukcijske obnove u potresu stradale zgrade Palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Na otvorenju gradilišta govorili su akademik Velimir Neidhardt i glavna projektantica Jasminka Kečanović Šimec, dipl. ing. arh., iz Instituta IGH d.d., a sudjelovali su i predstavnici sudionika u gradnji: izvođač radova Mešić COM d.o.o., stručni nadzor građenja Progerea d.o.o. i koordinator zaštite na radu II Natillum d.o.o.

Pročitaj više

Navigacija