Skupovi i predavanja

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

SkupPredstavljanje knjige 13.06.2024

Predstavljanje knjige akademika Velimira Neidhardta Arhitektura predsjedanja / Architecture for the Presidency

U atriju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u četvrtak 13. lipnja 2024. predstavljena je knjiga akademika Velimira Neidhardta Arhitektura predsjedanja / Architecture for the Presidency posvećena prostorima Kongresnog centra NSK uređenog za hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije 2020. Knjiga je objavljena na hrvatskom i engleskom jeziku u izdanju Hrvatskog muzeja arhitekture Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Uređenje Kongresnog centra projektirao je akademik Velimir Neidhardt iz autorskog tima projekta zgrade NSK koja je uređenjem prostora za potrebe hrvatskog predsjedanja Vijećem EU krajem 2019. u potpunosti dovršena.

Pročitaj više
SkupPredstavljanje knjige 13.06.2024 - 25.06.2024

MJESEC VARAŽDINSKE ZNANSTVENE KNJIGE

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Zavod za znanstveni rad u Varaždinu i Gradska knjižnica i čitaonica ”Metel Ožegović” organiziraju MJESEC VARAŽDINSKE ZNANSTVENE KNJIGE 13., 20. i 25. lipnja 2024. u Gradskoj knjižnici ”Metel Ožegović” Varaždin, Franjevački trg 4.

Pročitaj više
Skup 10.06.2024

Znanstveno-stručni kolokvij TURIZAM, JAVNO I ZAJEDNIČKO DOBRO

Znanstveno vijeće za turizam i prostor Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u suorganizaciji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Splitu organizira Znanstveno-stručni kolokvij “Turizam, javno i zajedničko dobro: otvorena pitanja korištenja i upravljanja javnim prostorima”. Kolokvij se održava 10. lipnja 2024. na Ekonomskom fakultetu u Splitu, od 10.30 do 15.00 sati. Pozdravne riječi uputit će dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu izv. prof. dr. Vinko Muštra i akademik Nikola Bašić, predsjednik Znanstvenog vijeća za turizam i prostor HAZU. Voditeljica skupa je prof. dr. sc. Lidija Petrić, voditeljica Sekcije Turizam Znanstvenog vijeća za turizam i prostor HAZU.

Pročitaj više
PredavanjeSkup 7.06.2024

Predavanje „Požeški arhiv – prošlost, sadašnjost, budućnost“

Zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Požegi i Državni arhiv u Slavonskom Brodu – Odjel u Požegi organiziraju javno predavanje Požeški arhiv – prošlost, sadašnjost, budućnosti koje će održati Zdeslav Španiček, mag. hist., arhivist, voditelj Odjela u Požegi, u petak 7. lipnja 2024. s početkom u 19.30 sati u prostoru Zavoda HAZU u Požegi.
Ovim predavanjem Zavod HAZU u Požegi i Državni arhiv u Slavonskom brodu sudjeluju u manifestaciji Međunarodni tjedan arhiva 2024. i obilježavanju 160. obljetnice rođenja Julija Kempfa (1864.-1934.)

Pročitaj više
Skup 3.06.2024 - 7.06.2024

34th Summer Stroke School

Razred za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti suorganizator je tradicionalne međunarodne Ljetne škole o moždanom udaru – 34th Summer Stroke School – Healthy Lifestyle and Prevention of Stroke and Other Brain Impairments, u Inter-Univerzitetskom Centru u Dubrovniku od 3. do 7. lipnja 2024. Organizatori su Hrvatsko društvo za prevenciju moždanog udara, Svjetska organizacija za moždani udar (WSO), Europska organizacija za moždani udar (ESO) i Međunarodni institut za zdravlje mozga. Osnivač i voditeljica Ljetne škole o moždanom udaru je akademkinja Vida Demarin.
.

Pročitaj više

Navigacija