Pretraga:

Rezultati:

Odsjek za povijest hrvatske glazbe

Voditeljica: akademkinja Koraljka Kos Upraviteljica: prof. dr. sc. Vjera Katalinić Opatička 18, 10000 Zagreb Telefon: +385 01 4895 320 Telefon: +385 01 4895 321 Telefon – knjižnica:

Javni poziv za sudjelovanje na 9. hrvatskom trijenalu grafike

Kabinet grafike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti objavljuje Propozicije i javni poziv za sudjelovanje na 9. hrvatskom trijenalu grafike koji će se održati od 30. travnja do 9. lipnja 2024. godine u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.
Propozicije Trijenala i prijavnicu autori mogu preuzeti na mrežnim stranicama Kabineta grafike HAZU i Hrvatskog društva likovnih umjetnika, a natječaj je otvoren do 15. ožujka 2024.

Izdavačka djelatnost

Izdanja (izbor) Više informacija o izdanjima dostupno je na internetskoj stranici HMD-a http://www.hmd-music.hr/. Časopisi Arti musices: hrvatski muzikološki zbornik = Croatian Musicological Review, Zagreb: Hrvatsko muzikološko

Konfic Lucija, dr. sc.

Akademske titule: doktor znanosti nasl. docent Institucije: Odsjek za povijest hrvatske glazbe – viši znanstveni suradnik (2024. – …) Odsjek za povijest hrvatske glazbe –

Čunko Tatjana, dr. sc.

Akademske titule: doktor znanosti Institucije: znanstveni suradnik – Odsjek za povijest hrvatske glazbe Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU Životopis Tatjana Čunko,

Benić Zovko Marija

Institucije: viša znanstvena suradnica – Zavod za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe, Odsjek za povijest hrvatske glazbe Životopis Školovanje: 2001. diplomirala na Odsjeku za

Umrla Snježana Paušek-Baždar, nekadašnja upraviteljica Odsjeka za povijest prirodnih i matematičkih znanosti HAZU

U petak 16. veljače 2024. u Zagrebu je u 75. godini života umrla prof. dr. sc. Snježana Paušek-Baždar, povjesničarka kemije, upraviteljica Odsjeka za povijest prirodnih i matematičkih znanosti Zavoda za povijest i filozofiju znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 1996. do 2016. Rodila se 10. siječnja 1950. u Brčkom, diplomirala je kemiju na PMF-u u Zagrebu 1974. te do 2020. radila u Akademijinom Odsjeka za povijest prirodnih i matematičkih znanosti.

Bašić Martina, dr. sc.

Akademske titule: doktor znanosti Institucije: viša znanstvena suradnica – Zavod za lingvistička istraživanja HAZU Životopis Martina Bašić (r. Kovačević), rođena je 1979. godine u Rijeci.

Komemorativni sastanak u spomen akademiku Željku Kućanu

Razred za prirodne znanosti HAZU priredio je u četvrtak 22. veljače 2024. u dvorani Knjižnice HAZU komemorativni sastanak u povodu obljetnice smrti akademika Željka Kućana, O životu i djelu preminulog akademika govorili su akademik Goran Durn, tajnik Razreda, prof. dr. sc. Ita Gruić Sovulj i akademik Ivan Gušić.