Obavijesti

Na ovim stranicama nalaze se informacije o aktivnostima članova Akademije, znanstvenicima i njihovom radu.

Priopćenje 7. lipnja, 2021

Izložba Skulptura antičke Salone iz fundusa Gliptoteke HAZU

U Gliptoteci HAZU 5. lipnja 2021. otvorena je izložba „Skulptura antičke Salone iz fundusa Gliptoteke HAZU.“ Izložba prikazuje antičku Salonu, glavni grad rimske provincije Dalmacije, koja je naš najistaknutiji arheološki lokalitet s višestoljetnim kontinuitetom života grada.

Pročitaj više
Priopćenje 31. svibnja, 2021

U Kabinetu grafike HAZU otvorena izložba crteža Ede Murtića i predstavljen njegov Crtački dnevnik

Povodom 100. obljetnice rođenja akademika Ede Murtića Kabinet grafike Hrvatske akademije znanosti  i umjetnosti priredio je izložbu njegovih crteža iz fundusa te publikaciju Crtački dnevnik / Edo Murtić  iz edicije Crtački dnevnici hrvatskih umjetnika. Predstavljanje Crtačkog dnevnika i otvorenje izložbe održani su u ponedjeljak 31. svibnja u Kabinetu grafike.

Pročitaj više
Priopćenje 28. svibnja, 2021

U Gliptoteci HAZU otvorena izložba fotografija 30 GODINA HRVATSKE NEOVISNOSTI

U Gliptoteci Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u petak 28. svibnja 2021. otvorena je izložba fotografija “30 godina hrvatske neovisnosti” koju je organizirao Večernji list. Izloženo je 50 fotografija s prikazom važnih trenutaka hrvatske povijesti u razdoblju od 1990. do 2020., a još 300 fotografija prikazuje se u videoprojekciji.

Pročitaj više
Intervju 21. svibnja, 2021

Intervju akademika Pavla Pavličića u Večernjem listu

Akademik Pavao Pavličić književnik, prevoditelj i scenarist,  u velikom intervjuu progovara o svome radu i životu u Vukovaru, Osijeku, Zagrebu. Jedan je od najčitanijih i najproduktivnijih hrvatskih pisaca, a novu knjigu piše i u ovome trenutku…

Pročitaj više
Priznanja i nagrade 16. svibnja, 2021

Akademkinja Anica Nazor počasna građanka Senja 

Akademkinja Anica Nazor, istaknuta hrvatska filologinja i paleoslavistica, izabrana je za počasnu građanku Senja zbog svekolikog doprinosa u promicanju senjske glagoljske baštine. Povelja o počasnom građanstvu uručena joj je na svečanosti povodom Dana Grada Senja 23. travnja 2021., a odluku je donijelo Gradsko vijeće Grada Senja 19. ožujka 2021.

Pročitaj više

Pretraživanje