Izložbe

Muzejsko-galerijske i druge jedinice Akademije organiziraju izložbe i digitalne izložbe, surađuju u organizaciji izložbi posudbom građe srodnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu te kreiraju programe muzejske edukacije.

Životinjski svijet Zlatka Zlatića – likovne radionice povodom 28. edukativne muzejske akcije

PROGRAM

Gliptoteka HAZU ovogodišnju će 28. edukativno muzejsku akciju obilježiti likovnim radionicama koje će se tijekom travnja i svibnja održati u prostoru Zoološkog vrta u Zagrebu: “U skladu s ovogodišnjom temom akcije (ZA)JEDNO: SVI ZA MUZEJ udružili smo snage sa Zoološkim vrtom i u trenutku kada su muzejski prostori Gliptoteke zatvoreni zbog obnove nakon potresa, prebacili smo dio svog programa u ovaj prekrasan zagrebački ambijent.”

Zbirka skulptura Zlatka Zlatića nalazi se u Zoološkom vrtu od 2009. godine, u vlasništvu je grada Zagreba, a o njoj skrbi Gliptoteka HAZU. U zasebnom galerijskom prostoru izložene su Zlatićeve mačke, psići, žabe, ptice, puževi, deve, žirafe, kornjače i mnoge druge životinje koje čine poseban umjetnikov životinjski svijet. Zbirka je otvorena tijekom cijele godine i može se pogledati uz kupljenu ulaznicu Zoološkog vrta.

Polaznici radionica u pratnji stručnih edukatora Zoološkog vrta i djelatnika Gliptoteke HAZU imat će priliku upoznati se sa stvarnim i umjetničkim životinjskim svijetom te inspirirani s oba, stvarati svoj.

Mjesto održavanja:
ZOOLOŠKI VRT U ZAGREBU (Istočna blagajna, ulaz iz Ulice Fakultetsko dobro)

Vrijeme održavanja:
svake subote za vrijeme trajanja 28. EMA-e od 15 do 17 sati (22.4., 29.4., 6.5., 13.5.)
– radionice su namijenjene za djecu nižih razreda osnovne škole
– radionice i ulaz u Zoološki vrt su besplatne za djecu (roditeljska pratnja plaća ulaznicu za ZOO)

PRIJAVE: gliptoteka@hazu.hr

Datum

22. travnja, 2023 - 13. svibnja, 2023
Isteklo!

Vrijeme

15:00 - 17:00
Kategorija
Gliptoteka HAZU

Organizator

Gliptoteka HAZU
Telefon
+385(0)14686060
Email
gliptoteka@hazu.hr
Website
https://www.info.hazu.hr/jedinice/gliptoteka/