SKUPOVI I PREDAVANJA

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

Promocija izdanja Odsjeka za povijest hrvatske glazbe i Hrvatskog muzikološkog društva

Odsjek za povijest hrvatske glazbe HAZU i Hrvatsko muzikološko društvo u ponedjeljak 28. ožujka 2022. u Knjižnici HAZU predstavili su tri zajedničke knjige objavljene u 2021. i 2022., a ujedno je time proslavljena i 30. obljetnica osnutka Hrvatskog muzikološkog društva. Kako je istaknuo predsjednik HAZU akademik Velimir Neidhardt, Akademija i HMD blisko surađuju još od njegova osnutka koji se dogodio upravo u Akademijinim prostorima.

Hrvatsko muzikološko društvo osnovano je 1992., a njegovih dvjestotinjak članova su muzikolozi, studenti muzikologije i istraživači iz srodnih disciplina. Glavni zadaci Društva su promicanje muzikološke znanosti što se manifestira u izdavanju muzikoloških edicija, organizaciji stručnih i znanstvenih domaćih i međunarodnih muzikoloških simpozija i predavanja.

Na svečanosti su predstavljene knjiga Luca Sorgo/Luka Sorkočević (1734-1789): Memoriae/Dnevnik, zbornik Lisinski – Jelačić: Glazba, umjetnosti i politika: revolucije i restauracije u Europi i Hrvatskoj 1815.-1860. te Glazba i iskustvo povijesti. Svečani zbornik za Sanju Majer-Bobetko.

O knjigama su govorili prof. dr. sc. Vjera Katalinić, upraviteljica Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU, prof. dr. sc. Katja Radoš-Perković, akademik Stanislav Tuksar, prof. dr. sc. Željko Holjevac, dr. sc. Tatjana Čunko i prof. dr. sc. Mirjana Polić-Bobić.

 

Datum

28. ožujka, 2022
Isteklo!

Vrijeme

12:00 - 14:00

Lokacija

Knjižnica HAZU
Trg J. J. Strossmayera 14, Zagreb
Kategorija