SKUPOVI I PREDAVANJA

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

Predavanje prof. dr. sc. Antonije Bogner-Šaban “Zajedno i zasebno: dosezi značenja kazališta u Vukovaru, Vinkovcima i Osijeku”

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Vukovaru u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar organizira predavanje prof. dr. sc. Antonije Bogner-Šaban “Zajedno i zasebno: dosezi značenja kazališta u Vukovaru, Vinkovcima i Osijeku” koje će se održati u utorak 14. lipnja 2022. u 19 sati u Hrvatskom domu u Vukovaru, u godini obilježavanja stote obljetnice njegova otvorenja.

U predavanju će biti riječ o kazališnim institucijama  tri slavonska grada te njihovu utjecaju na kulturni identitet prostora. Prof. dr. sc. Antonija Bogner-Šaban je 2021. objavila i knjigu “Vukovarsko kazalište u vukovarskoj kulturi 1884. -1941.” u izdanju Zavoda za povijest hrvatske književnosti, kazališta i glazbe HAZU, čime je dala neprocjenjiv znanstveni doprinos valorizaciji uloge kazališta i Hrvatskog doma u održanju nacionalne opstojnosti  grada Vukovara.

 

Datum

14. lipnja, 2022
Isteklo!

Vrijeme

19:00
Kategorija
Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Vukovaru

Organizator

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU u Vukovaru
Telefon
+385 (032) 638 951
Email
vnovinc@hazu.hr
Website
https://www.info.hazu.hr/jedinice/zavod-za-znanstvenoistrazivacki-i-umjetnicki-rad-u-vukovaru/