Izložbe

Muzejsko-galerijske i druge jedinice Akademije organiziraju izložbe i digitalne izložbe, surađuju u organizaciji izložbi posudbom građe srodnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu te kreiraju programe muzejske edukacije.

Izložba: BOJA ŽEĐI akademkinje Nives Kavurić-Kurtović

U četvrtak, 14. srpnja 2022. u 20 sati, u sklopu  68. Splitskog ljeta u Zavodu Hrvatske akademije u Splitu, otvara se izložba Boja žeđi / The color of thirst posvećena akademkinji Nives Kavurić-Kurtović čijih sedamdeset radova će biti izloženo na prvom katu zgrade Zavoda. Na drugom katu predstavit će se radovi umjetnica koje su stvarale u istom vremenskom periodu (Milena Lah, Vera Fischer, Tonka Petrić, Nada Falout, Edith Merle, Zvjezdana Fio, Lidija Salvaro i druge).

Radove ove izložbe selektirao je pokojni akademik Tonko Maroević, a kustoski posao naslijedili su Ive Šimat Banov, te Margarita Sveštarov Šimat. Organizator izložbe je udruga Kultura 46 u koprodukciji sa Splitskim ljetom i Zavodom za znanstveni i umjetnički rad HAZUa u Splitu.

Prisutnima će se u ime Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti obratiti akademik Dinko Kovačić, uvodnu riječ imat će kustosica izložbe Margarita Sveštarov Šimat, Nikola Franić, predsjednik udruge Kultura 46 i Srećko Šestan, intendant Hrvatskog narodnog kazališta Splita.

Izložba je otvorena za posjet do 11. kolovoza 2022. godine u vremenu od 18 do 21 sat.

 

 

Datum

14. srpnja, 2022 - 11. kolovoza, 2022
Isteklo!

Vrijeme

18:00 - 21:00

Lokacija

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu
Trg braće Radića 7, Split
Kategorija
Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu

Organizator

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu
Telefon
+385(0)(21)348599
Email
hazusplit@hazu.hr
Website
https://www.info.hazu.hr/jedinice/zavod-za-znanstveni-i-umjetnicki-rad-u-splitu/