DOGAĐANJA

12. tradicionalni Božićni koncert Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti organizirala je u srijedu 21. prosinca 2022. 12. tradicionalni Božićni koncert održan u Preporodnoj dvorani palače Narodnog doma HAZU u Zagrebu. Nastupili su Zagrebački solisti i sopranistica Darija Auguštan koji su izveli Sonatu za violinu u A-duru Césara Francka, Exultate iubilate Wolfganga Amadeusa Mozarta i božićne pjesme Svim na zemlji mir, veselje Tiha noć.

Nazočnima se na početku koncerta obratio predsjednik HAZU akademik Velimir Neidhardt koji je kazao da se koncert održava u Preporodnoj dvorani narodnog doma gdje je bilo prvo sjedište Akademije dok 1880. nije sagrađena neorenesansna palača na Zrinjevcu  koja je trenutno u postupku cjelovite obnove nakon potresa.
“Uz ovogodišnje uspjehe – pelješke, euro-schengenske i naravno, svjetske sportske Hrvatske, priželjkujemo ponovni povratak pravednoga europskog mira u punini svečane božićne poruke.
Sa zahvalom svim umjetnicima i Hrvatskoj radioteleviziji na ostvarenju ovoga koncerta, u ozračju radosnoga slavlja želimo diljem Hrvatske i širom svijeta čestit Božić i da svima na tom mladom ljetu bude veselja i svega obilja”, poručio je akademik Neidhardt.

Programska knjižica

Datum

21. prosinca, 2022
Isteklo!

Vrijeme

20:00 - 18:00
Preporodna dvorana

Lokacija

Preporodna dvorana
Zagreb, Opatička 18
Kategorija