Obavijesti

Na ovim stranicama nalaze se informacije o aktivnostima članova Akademije, znanstvenicima i njihovom radu.

Akademik Mislav Ježić govorio na obilježavanju Dana Europe

Akademik Mislav Ježić, počasni predsjednik Hrvatske paneuropske unije i potpredsjednik Međunarodne paneuropske unije, govorio je 11. svibnja 2024. na obilježavanju Dana Europe pod nazivom “Ususret europskim izborima” u Hrvatskoj paneuropskoj uniji.
Akademik Ježić govorio je o važnosti da se na predstojećim europskim izborima glasuje za uvjerene Europljane i ljude koji će se zauzimati za Hrvatsku i Europu. „Do sada su hrvatski zastupnici u Europskome parlamentu i u europskim tijelima stekli znatan ugled. Drago nam je da neki od najboljih jesu članovi naše Hrvatske paneuropske unije pa i njena Predsjedništva. Budući bi zastupnici morali biti svjesni potreba da Europska unija postane samodostatna u područjima prehrane, energije i obrane, a zbog otvaranja ratnih žarišta u svijetu Europska unija mora razviti vlastitu obranu, poručio je akademik Ježić, istaknuvši da su potrebni ujedinjeni napori čovječanstva koje surađuje na njima, a ne troši se u međusobnim ratovima.

Na obilježavanju Dana Europe govorili su i ravnateljica ureda Zaklade Hanns Seidel Aleksandra Markić Boban, predsjednik Hrvatske paneuropske unije Pavo Barišić, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, zastupnik Europskoga parlamenta i supredsjedatelj Paneuropske radne skupine u Europskom parlamentu Karlo Ressler te zastupnik u Hrvatskom saboru Davor Ivo Stier, a nazočili i predstavnici Hrvatskog diplomatskog kluba.

Pretraživanje