News

This page contains information about the activities of the members of the Academy, scientists and their work.

Akademik Mislav Ježić govorio na obilježavanju Dana Europe

Akademik Mislav Ježić, počasni predsjednik Hrvatske paneuropske unije i potpredsjednik Međunarodne paneuropske unije, govorio je 11. svibnja 2024. na obilježavanju Dana Europe pod nazivom “Ususret europskim izborima” u Hrvatskoj paneuropskoj uniji.
Akademik Ježić govorio je o važnosti da se na predstojećim europskim izborima glasuje za uvjerene Europljane i ljude koji će se zauzimati za Hrvatsku i Europu. „Do sada su hrvatski zastupnici u Europskome parlamentu i u europskim tijelima stekli znatan ugled. Drago nam je da neki od najboljih jesu članovi naše Hrvatske paneuropske unije pa i njena Predsjedništva. Budući bi zastupnici morali biti svjesni potreba da Europska unija postane samodostatna u područjima prehrane, energije i obrane, a zbog otvaranja ratnih žarišta u svijetu Europska unija mora razviti vlastitu obranu, poručio je akademik Ježić, istaknuvši da su potrebni ujedinjeni napori čovječanstva koje surađuje na njima, a ne troši se u međusobnim ratovima.

Na obilježavanju Dana Europe govorili su i ravnateljica ureda Zaklade Hanns Seidel Aleksandra Markić Boban, predsjednik Hrvatske paneuropske unije Pavo Barišić, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, zastupnik Europskoga parlamenta i supredsjedatelj Paneuropske radne skupine u Europskom parlamentu Karlo Ressler te zastupnik u Hrvatskom saboru Davor Ivo Stier, a nazočili i predstavnici Hrvatskog diplomatskog kluba.

Search