Obavijesti

Na ovim stranicama nalaze se informacije o aktivnostima članova Akademije, znanstvenicima i njihovom radu.

Dobitnici Nagrade Grada Zagreba za 2021. godinu

Među dobitnicima priznanja Grada Zagreba su i članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Nagrade će biti uručene 31. svibnja 2021. na Dan grada Zagreba.

Nagrada se dodjeljuje Radnoj skupini i projektnome timu znanstvenoistraživačkoga i izdavačkog projekta Povijest hrvatskoga jezika od srednjeg vijeka do 21. stoljeća (43 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Društva za promicanje hrvatske kulture i znanosti Croatica iz Zagreba, Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje iz Zagreba te ostalih hrvatskih sveučilišta). U toj su skupini i članovi HAZU: akademik Radoslav Katičić (posmrtno), akademik Marko Samardžija (posmrtno), akademik Stjepan Damjanović, akademik Josip Bratulić, akademik Ranko Matasović, akademik Milan Mihaljević, te  prof. dr. sc. Mateo Žagar, član suradnik; prof. dr. sc. Anđela Frančić, članica suradnica; dr. sc. Amir Kapetanović, član suradnikprof. dr. sc. Josip Lisac, član suradnik; Silvana Vranić, članica suradnica, kao i  doc. dr. sc. Sanja Holjevac, upraviteljica riječkoga Zavoda HAZU za povijesne i društvene znanosti.

Akademik Josip Madić nagrađuje se za životno djelo, a članica suradnica Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” proglašava se za “Zagrepčanku godine“.

Dobitnici Nagrade Grada Zagreba za 2021. godinu

Pretraživanje