News

This page contains information about the activities of the members of the Academy, scientists and their work.

Dobitnici Nagrade Grada Zagreba za 2021. godinu

Među dobitnicima priznanja Grada Zagreba su i članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Nagrade će biti uručene 31. svibnja 2021. na Dan grada Zagreba.

Nagrada se dodjeljuje Radnoj skupini i projektnome timu znanstvenoistraživačkoga i izdavačkog projekta Povijest hrvatskoga jezika od srednjeg vijeka do 21. stoljeća (43 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Društva za promicanje hrvatske kulture i znanosti Croatica iz Zagreba, Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu i Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje iz Zagreba te ostalih hrvatskih sveučilišta). U toj su skupini i članovi HAZU: akademik Radoslav Katičić (posmrtno), akademik Marko Samardžija (posmrtno), akademik Stjepan Damjanović, akademik Josip Bratulić, akademik Ranko Matasović, akademik Milan Mihaljević, te  prof. dr. sc. Mateo Žagar, član suradnik; prof. dr. sc. Anđela Frančić, članica suradnica; dr. sc. Amir Kapetanović, član suradnikprof. dr. sc. Josip Lisac, član suradnik; Silvana Vranić, članica suradnica, kao i  doc. dr. sc. Sanja Holjevac, upraviteljica riječkoga Zavoda HAZU za povijesne i društvene znanosti.

Akademik Josip Madić nagrađuje se za životno djelo, a članica suradnica Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” proglašava se za “Zagrepčanku godine“.

Dobitnici Nagrade Grada Zagreba za 2021. godinu

Search