SKUPOVI I PREDAVANJA

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

Znanstvena manifestacija Knjiški Krnjaš IX., Znanstveni kolokvij u čast akademiku Leu Budinu u Vinkovcima

Centar za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Vinkovcima organizira 24. svibnja 2024. s početkom u 10,30 sati Znanstvenu manifestaciju Knjiški Krnjaš IX.

            Kulturna i znanstvena manifestacija Knjiški Krnjaš održava se svake godine u Rodnoj kući Ivana Kozarca, smještenoj uz rijeku Bosut na Krnjašu, kultnoj vinkovačkoj ulici u kojoj su rođeni hrvatski pisci Josip i Ivan Kozarac, Joza Ivakić, hrvatski inženjer elektrotehnike akademik Stjepan Jecić, a živjeli posljednji pjesnik-latinist Stjepan Đaković, književnici Ivan Berislav Grigić, Miroslav Slavko Mađer, mikolog poznat u svjetskim razmjerima Stjepan Schulzer Müggenburški, a ovogodišnji je laureat akademik Leo Budin.

Na Znanstvenome kolokviju u čast akademiku Leu Budinu, o njegovu životu i radu govorit će ugledni znanstvenici i stručnjaci: akademik Ignac Lovrek, prof. dr. sc. Marin Golub, Zlatka Markučič, dipl. ing., prof dr. sc. Anica Bilić i Tihomir Marojević, knjižničarski savjetnik.

Voditelji su Znanstvenoga kolokvija akademik Igor Anić, redoviti profesor u trajnom zvanju i voditelj Centra za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Vinkovcima, i upraviteljica dr. sc. Anica Bilić, znanstvena savjetnica u trajnom zvanju.

Knjižica sažetaka Knjiški Krnjaš 9

Pozivnica

Datum

24. svibnja, 2024
Isteklo!

Vrijeme

10:30 - 15:00

Lokacija

Vinkovci
Kategorija