Izložbe

Muzejsko-galerijske i druge jedinice Akademije organiziraju izložbe i digitalne izložbe, surađuju u organizaciji izložbi posudbom građe srodnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu te kreiraju programe muzejske edukacije.

Strossmayerova galerija gostuje u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku

Za vrijeme dok je stalni postav Galerije zbog obnove Akademijine palače zatvoren, planirano je gostovanje umjetnina iz zbirnoga fonda Strossmayerove galerije na izložbama u drugim hrvatskim muzejima. Prva u nizu gostujućih izložbi, ona je u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Izbor iz fundusa Strossmayerove galerije starih majstora HAZU publika ima prilike razgledati od 21. prosinca 2023. do 7. travnja 2024. Na izložbi je predstavljeno osamdesetak djela iz zbirnoga fonda Strossmayerove galerije, pretežito renesansnoga i baroknoga slikarstva europskih majstora.

Izložba je realizirana u suradnji osječkog Muzeja likovnih umjetnosti i Strossmayerove galerije starih majstora HAZU. Autori izložbe su dr. sc. Ljerka Dulibić, dr. sc. Ivan Ferenčak i Ivana Gržina, a kustos izložbe je Ivan Roth iz Muzeja likovnih umjetnosti koji je ujedno i urednik popratnoga kataloga.

Datum

21. prosinca, 2023 - 7. travnja, 2024
Isteklo!

Vrijeme

08:00 - 18:00
Kategorija
Strossmayerova galerija starih majstora HAZU

Organizator

Strossmayerova galerija starih majstora HAZU
Telefon
+385(0)14895117
Email
sgallery@hazu.hr
Website
https://www.info.hazu.hr/jedinice/strossmayerova-galerija-starih-majstora/