SKUPOVI I PREDAVANJA

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

Predstavljanje knjige “The Architects Unplugged” Jerka Rošina

U četvrtak 18. svibnja 2023. u 19 sati održat će se predstavljanje knjige The Architects Unplugged hrvatskog arhitekta, publicista i skladatelja Jerka Rošina u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Splitu.

Prisutne će pozdraviti akademik Davorin Rudolf, a o knjizi će govoriti Nikola Grabić, Kruno Kljaković i Jelena Špar. Tekstove će čitati Mijo Jurišić i Vanda Boban Jurišić.

Knjiga sadržava pedeset eseja pisanih kroz prizmu autorovih osobnih susreta i druženja s poznatim domaćim i inozemnim arhitektima. U esejima se otkrivaju autorove kolege u svojoj prirodnoj osobnosti, osvjetljeni izvan okvira zvanja i zanimanja. Neki od njih nisu se ni afirmirali arhitektonskim pozivom, već na neki drugi način, ali svima je zajednički nazivnik diploma arhitektonskog fakulteta kao obrazovna potka za kreativno opredjeljenje u životu. Tekst uvoda bit će tiskan i na engleskom jeziku, a recenzent knjige je kolega Nenad Fabijanić.

Datum

18. svibnja, 2023
Isteklo!

Vrijeme

19:00 - 21:00

Lokacija

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu
Trg braće Radića 7, Split