Izložbe

Muzejsko-galerijske i druge jedinice Akademije organiziraju izložbe i digitalne izložbe, surađuju u organizaciji izložbi posudbom građe srodnim institucijama u Hrvatskoj i inozemstvu te kreiraju programe muzejske edukacije.

Izložba “Zanatstvo i obrtništvo u Splitu – od antike do početka 20. stoljeća”

U subotu, 11. studenoga 2023. u 17 sati, u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Splitu otvara se izložba Zanatstvo i obrtništvo u Splitu-od antike do početka 20. stoljeća u organizaciji Udruženja obrtnika Split i suorganizatora Arheološki muzej u Splitu i Muzej Grada Splita. Izložba prikazuje razvoj i važnost zanata u Splitu kroz originalne predmete, dokumente, knjige, fotografije i diplome. Izložba je popraćena bogato ilustriranim katalog s opisom svih izložaka.

Pozdravni govor održat će Vilim Bujević, predsjednik Udruženja obrtnika Split, a potom će se prisutnima obratiti Ante Jurčević, ravnatelj Arheološkog muzeja u Splitu, Vesna Bulić Baketić, ravnateljica Muzeja Grada Splita, Emil Priskić, potpredsjenik Hrvatske obrtničke komore i zamjenik gradonačelnika Grada Splita Antonio Kuzmanić.  Ovom prilikom Udruženje obrtnika Split i Hrvatska obrtnička komora dodjelit će priznanja i zahvalnice splitskim obrtnicima.

Izložba je otvorena za posjet do 2. prosinca 2023.

 

Datum

11. studenoga, 2023 - 2. prosinca, 2023
Isteklo!

Vrijeme

Cjelodnevni događaj

Lokacija

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu
Trg braće Radića 7, Split
Kategorija