SKUPOVI I PREDAVANJA

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

E-znanstveni sastanak Primijenjena genomika u COVID-19

Odbor za primijenjenu genomiku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Akademija medicinskih znanosti Hrvatske i Klinika za infektivne bolesti „Fran Mihaljević“ organiziraju e-znanstveni sastanak Primijenjena genomika u COVID-19, u utorak 27. travnja 2021. u 17 sati.
Cilj sastanka je u kontekstu precizne medicine dati kritički pregled primijenjene genomike i proteomike u razumijevanju uzroka i patogeneze COVID-19 te razvoja dijagnostike, liječenja i prevencije.
Na sastanku će se prikazati do sada poznate činjenice iz područja genomike i proteomike SARS-CoV-2 virusa i njegovih mutacija, molekularna dijagnostika i patogeneza COVID-19, s posebnim osvrtom na imunoreakcije i citokinsku oluju te genomski čimbenici u patogenezi COVID-19 i molekularni mehanizmi cijepljenja protiv COVID-19.
Sastanak je namijenjen liječnicima svih profila, medicinskim biokemičarima, molekularnim biolozima i stručnjacima drugih biomedicinskih grana.
Za sudjelovanje na sastanku potrebna je prijava na genomika-hazu@hazu.hr do nedjelje, 25. travnja 2021. kako bi se pravodobno mogle poslati poveznice na zoom platformu kojom će se prenositi sastanak.

Genomika COVID2021 program

Datum

27. travnja, 2021
Isteklo!

Vrijeme

17:00

Lokacija

Online
Kategorija
Razred za medicinske znanosti HAZU

Organizator

Razred za medicinske znanosti HAZU
Telefon
+385(0)14895171
Email
tihana@hazu.hr
Website
https://www.info.hazu.hr/razredi/iv-razred-za-medicinske-znanosti/