SKUPOVI I PREDAVANJA

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

E-kolokvij TURIZAM I STANOVANJE

Znanstveno vijeće HAZU za turizam  prostor i časopis MJERA iz Dubrovnika organizirali su e-kolokvij na temu TURIZAM I STANOVANJE u ponedjeljak 17. svibnja 2021. od 12 do 15 sati.

Kolokvij je otvorio akademik Nikola Bašić predsjednik Znanstvenog vijeća za turizam i prostor, a moderatori kolokvija bili su dr. sc. Saša Poljanec Borić, zamjenica predsjednika Vijeća, znanstvena savjetnica, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar i Božo Benić, mag. ing. arch., predsjednik Društva arhitekata Dubrovnik i urednik časopisa Mjera.


Kolokvij se bavio temama stanovanja i kvalitete života u lokalnim zajednicama koje su, u posljednjih nekoliko desetljeća, postale jako ovisne o turizmu. Pandemija bolesti COVID-19 prekinula je višedesetljetni rast turističke potražnje i utječe na globalni turizam na mnogo načina, a globalna turistička industrija u ovoj i sljedećoj godini prolazi kroz razdoblje pauze. Upozoravajući na važnost koncepta kvalitete života i stanovanja u zajednicama koje snažno ovise o turizmu, namjera je organizatora, iskoristiti postojeću turističku pauzu za razmjenu ideja i stavova o stanovanju i turizmu kako bismo oporavak turizma dočekali bolje pripremljeni.


 

Datum

17. svibnja, 2021
Isteklo!

Vrijeme

12:00

Lokacija

Online
Kategorija
Znanstveno vijeće za turizam i prostor HAZU

Organizator

Znanstveno vijeće za turizam i prostor HAZU
Telefon
+385(0)14895 144
Email
gpoletto@hazu.hr
Website
https://www.info.hazu.hr/znanstvena-vijeca/znanstveno-vijece-za-turizam-i-prostor/

Other Organizers