SKUPOVI I PREDAVANJA

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

9. znanstveni sastanak Tumori prostate

Dana 11.11.2022. u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, održan je, deveti po redu, znanstveni sastanak Tumori prostate. Na sastanku su stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva, predstavljali rezultate, dostignuća i pomake u dijagnostici i liječenju raka prostate, koji je najučestaliji rak kod muškaraca, čiji broj slučajeva raste na godišnjoj razini.

Na sastanku su sudjelovali specijalisti urologije, onkologije i radioterapije, patologije, radiologije i nuklearne medicine iz svih hrvatskih kliničkih bolničkih centara kao i brojnih kliničkih i općih bolnica.

Analizirani su i raspravljani dosadašnji algoritmi i obrasci dijagnostike i liječenja, koji su uspoređivani sa svjetskim trendovima. Predstavljeni su rezultati nove i visokoprecizne dijagnostičke pretrage, Ga-68 PSMA PET CT te rezultati operativnog liječenja pomoću robotske platforme koje se provodi u KBC-u Zagreb.

Prezentirani su rezultati velikih svjetskih studija koji se tiču upotrebe suvremenih lijekova u liječenju uznapredovalog raka prostate, koji se već sada primjenjuju u Republici Hrvatskoj. Naposljetku je naglašena složenost liječenja raka prostate uz potrebu individualiziranog i multidisciplinarnog pristupa te suradnju između ustanova.

Organizacijski odbor Sastanka su činili akademik Željko Kaštelan kao predsjednik i prof.dr.sc. Ana Fröbe kao dopredsjednica te članovi doc. dr. sc. Marija Gamulin, prof. dr. sc. Tvrtko Hudolin, prim. dr. sc. Tomislav Kuliš, doc. dr. sc. Tomislav Omrčen, prof. dr. sc. Borislav Spajić te prof. dr. sc. Ivan Šamija. Znanstveni odbor su činili redoviti članovi Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Razreda za medicinske znanosti.

MREŽNA STRANICA SKUPA

PROGRAM

Datum

11. studenoga, 2022
Isteklo!

Vrijeme

09:00 - 15:00

Lokacija

Knjižnica HAZU
Trg J. J. Strossmayera 14, Zagreb
Kategorija
Razred za medicinske znanosti HAZU

Organizator

Razred za medicinske znanosti HAZU
Telefon
+385(0)14895171
Email
tihana@hazu.hr
Website
https://www.info.hazu.hr/razredi/iv-razred-za-medicinske-znanosti/