SKUPOVI I PREDAVANJA

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

62. Međunarodni neuropsihijatrijski kongres MIND & BRAIN

Od 18. do 21. svibnja 2023. u Puli se održava 62. Internacionalni neuropsihijatrijski kongres (INPC) u suorganizaciji Razreda za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti zajedno s Međunarodnim institutom za zdravlje mozga, uz uz podršku Svjetske federacije neurologa (WFN) i Europske akademije neurologa (EAN). Predsjednica Kongresa je akademkinja Vida Demarin.

Kongres se organizira s posebnim naglaskom na rezultate istraživanja na području mozga u obje struke – neurologiji i psihijatriji. Osim glavnih tema po modelu Mind & Brain,  bit će organiziran posebni simpozij Central and Eastern European Stroke Society, niz edukacijskih aktivnosti te posebno značajna – poster sekcija. Najbolji posteri, njih 6 ( tri iz  područja psihijatrije i tri iz neurologije), bit će nagrađeni i kolege će  prikazati  svoje rezultate tijekom posebne sekcije u subotu.

Predavači su eminentni stručnjaci iz zemlje i inozemstva, eksperti svaki u svom području istraživanja.

MIND & BRAIN kongres je, svojim tradicionalnim interdisciplinarnim pristupom i fokusom na sličnosti i različitosti pristupa problemima bolesti mozga, s neurološke, odnosno psihijatrijske strane, postao nezaobilazan međunarodni znanstveni skup, a suorganizacija Razreda za medicinske znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti daje ovom skupu posebno prestižnu i značajnu ulogu.

MIND & BRAIN – 62nd INPC

Datum

18. - 21. svibanj, 2023
Isteklo!

Vrijeme

08:00 - 18:00
Kategorija