SKUPOVI I PREDAVANJA

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

34. KNJIGA MEDITERANA

U nedjelju, 25. rujna 2022. u 17,30,  otvara se trideset i četvrta Knjiga Mediterana pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Manifestacija započinje svečanim otvorenjem i pozdravnom riječi predsjednika Književnog kruga Marka Troglića. Po otvorenju izložbe Kruno Prijatelj – četvrt stoljeća poslije, akademik Radoslav Tomić održat će uvodni esej Vlaho Bukovac u Splitu, slike mediteranskog grada.

U sklopu sedmodnevne međunarodne manifestacije, organizatori su priredili dva znanstvena skupa: Vesna Parun, Stijena koju ispiru kiše Kruno Prijatelj – o stogodišnjici rođenja. Tijekom manifestacije predstavit će se izdavačka djelatnost posvećene Mediteranu; Ogranka Matice hrvatske u Zadru i Rijeci, Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku, Gradskog muzej Korčula, Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu, Muzeja hvarske baštine, Naklade Fakulteta hrvatskih studija iz Zagreba i Splita, Naklade Karlo Grenc, Književnog kruga Split i ostali.

Međunarodni znanstveni skup u organizaciji Književnog kruga Split i Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU-a u Splitu zatvara se u subotu, 1. listopada 2022.

Program manifestacija možete pronaći na linku https://www.knjizevni-krug.hr/manifestacije/manifestacija-1/

 

Datum

25. rujna, 2022 - 1. listopada, 2022
Isteklo!

Vrijeme

Cjelodnevni događaj

Lokacija

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu
Trg braće Radića 7, Split