SKUPOVI I PREDAVANJA

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

Summer Stroke School „Healthy Lifestyle and Prevention of Stroke and Other Brain Impairments“

Tradicionalna Ljetna škola o moždanom udaru  i ove se godine održava  u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku, u organizaciji Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara, Svjetske organizacije za moždani udar (WSO), Europske organizacije za moždani udar (ESO) i Međunarodnog instituta za zdravlje mozga.

PROGRAM 2023 

S obzirom na rastući problem koje u modernom društvu predstavljaju bolesti mozga,  ove se godine  širi tematsko područje pod nazivom: Healthy Lifestyle and Prevention of Stroke and  Other Brain Impairment, s posebnim fokusom na mogućnosti prevencije u području poremećaja mozga ( moždani udar, multipla skleroza, Alzheimerova bolest, Parkinsonova bolest, epilepsija, glavobolja i druga bolna stanja, itd.). Rezultati najnovijih istraživanja pokazuju da se određenim promjenama u životnom stilu, kao i otkrivanjem i liječenjem faktora rizika može prevenirati  oko 40% svih demencija, a 90% moždanih udara može se spriječiti ranim otkrivanjem i liječenjem 10 uklonjivih faktora rizika, što su iznimno značajni rezultati i detalji navedenih istraživanja bit će prikazani u predavanjima međunarodne ljetne škole.

Direktori su prof. dr. Roman Haberl  iz Münchena, prof. dr. Kurt Niederkorn  iz Graza i doc. Hrvoje Budinčević iz Zagreba, te osnivač i voditeljica akademkinja Vida Demarin. Predavači su, osim navedenih direktora škole, eminentni međunarodni eksperti, kao npr.: Natan Bornstein, Gordian Hubert, Dennis Dietrich, Bojana Žvan i dr.

Sudionici škole su kolege iz inozemstva i iz naših medicinskih središta, koji aktivno sudjeluju prikazom interesantnih slučajeva. Međunarodna ljetna škola ima dokazanu, tradicionalnu važnu ulogu u edukaciji i širenju znanja o važnim neurološkim problemima, a suorganizacija Razreda za medicinske znanosti Akademije daje ovom skupu posebno prestižnu i značajnu ulogu.

Summer Stroke School „Healthy Lifestyle and Prevention of Stroke and Other Brain Impairments“- Interuniversity Centre, Dubrovnik, June 5-9th, 2023.

 

Datum

5. - 9. lipanj, 2023
Isteklo!
Kategorija
Razred za medicinske znanosti HAZU

Organizator

Razred za medicinske znanosti HAZU
Telefon
+385(0)14895171
Email
tihana@hazu.hr
Website
https://www.info.hazu.hr/razredi/iv-razred-za-medicinske-znanosti/