DOGAĐANJA

11. Božićni koncert Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

U atriju palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u srijedu 22. prosinca održan je 11. Božićni koncert, uz izravan prijenos na Hrvatskoj televiziji. Nastupili su pijanistica Martina Filjak koja je izvela Suitu u g-molu Georga Friedricha Händela i djelo Giovannija Palestrine i Franza Liszta Miserere, kao i Komorni zbor Ivan Filipović pod ravnanjem dirigenta Gorana Jerkovića. Zbor je izveo Palestrinino djelo Alma Redemptoris Mater, kao i skladbe Johna Henryja Hopkinsa We three kings i Angel band Shawna Kirchnera, hrvatske božićne pjesme Oj, djetešce moje drago Igora Kuljerića i Veselje ti navješćujem Tomislava Uhlika te božićne pjesme The twelve days of Christmas i  We wish you a merry Christmas.

Prije početka koncerta televizijskim gledateljima obratio se predsjednik HAZU akademik Velimir Neidhardt koji je kazao da Hrvatska akademija svoj tradicionalni Božićni koncert u palači HAZU u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom održava po 11. put, i to slaveći svoju 160. obljetnicu osnutka, u smiraju „uistinu naporne godine, ispunjene globalnom pandemijom i lokalnom neizvjesnošću poslijepotresne obnove.“

„Zaželimo si ugodnije slike suživota sa zemljinom prirodom i svemirom, u znaku biblijske repatice, svetih kraljeva i snoviđenja ideala boljega svijeta. Uz zahvalu svim umjetnicima i Hrvatskoj radioteleviziji na ostvarenju ovoga koncerta, u ozračju radosnoga slavlja želimo sveudilj Hrvatske i širom svijeta čestit Božić i da svima na tom mladom ljetu bude svega obilja“, zaključio je akademik Neidhardt.

 

 

 

Datum

22. prosinca, 2021
Isteklo!

Vrijeme

08:00
Kategorija