Obavijesti

Na ovim stranicama nalaze se informacije o aktivnostima članova Akademije, znanstvenicima i njihovom radu.

Akademkinja Vida Demarin sa suradnicima objavila novu knjigu „Mind, Brain and Education”

Međuodnos uma i mozga je fascinantna i još uvijek izazovna tema koja je inspirirala akademkinju Vidu Demarin da zajedno s prof. Leontinom Battistinom i doc. Hrvojem Budinčevićem uredi novu knjigu „Mind, Brain and Education“ u izdanju izdavačke kuće Springer.

Istraživači svojim originalnim i inovativnim pristupima pokušavaju pridonijeti njezinom boljem razumijevanju, a ta je rasprava još uvijek otvorena i traje. Nakon uspješnog doprinosa prethodne knjige „Mind and Brain – Bridging Neurology and Psychiatry“ koju je izdao Springer prije 2 godine, urednici su odlučili nastaviti u sličnom, ali širem smjeru, ukazujući na važnost ove teme i različite načine prezentiranja, kako bi dodatno intenzivirali i edukaciju u ovom području.

Prvi dio ove knjige sastoji se od razmišljanja o neuroestetici, umjetnosti, migreni, poremećajima osobnosti, autoimunim psihozama i mnogim drugim zanimljivim temama. Drugi dio uglavnom je posvećen mozgu, gdje se mogu pronaći načini uspješnog održavanja oštrine mozga, važnost funkcionalnih neuroloških poremećaja, glavobolje, moždanog udara, multiple skleroze, neurodegenerativnih bolesti, mogućnosti telemedicine, novosti iz psihoneuroendokrinoimunologije i još mnogo zanimljivih i izazovnih tema. Treći dio knjige sastoji se od tema vezanih uz edukaciju, poput “Ljetne škole psihopatologije” na pulskim kongresima, edukacija i autizam, sukreativnost u terapiji s djecom i adolescentima i mnoge druge.

Napisana od strane preko 30 domaćih i internacionalnih eksperata iz tog područja, izniman novi pristup koji pruža ova knjiga čini je inovativnim alatom za širenje novih znanja i njihovu primjenu u svakodnevnoj kliničkoj praksi na dobrobit pacijenata, a još više, kako bi spriječili i da postanu pacijenti.

Pretraživanje