Obavijesti

Na ovim stranicama nalaze se informacije o aktivnostima članova Akademije, znanstvenicima i njihovom radu.

Predsjednik Nacionalne akademije znanosti Ukrajine Anatolij Zagorodni predsjedniku HAZU akademiku Velimiru Neidhardtu: Vaša podrška jača našu vjeru u pobjedu

Predsjednik Nacionalne akademije znanosti Ukrajine Anatolij Zagorodni zahvalio je u nedjelju 27. veljače 2022. predsjedniku Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademiku Velimiru Neidhardtu na izrazima solidarnosti i potpore zbog ruske agresije na Ukrajinu:

Poštovani predsjedniče Neidhardt,
Dirnuti smo vašim pismom podrške u kojem se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu. Nacionalna akademija znanosti Ukrajine duboko vam je zahvalna na podršci i solidarnosti. Izuzetno nam je važno znati da rat protiv Ukrajine koji je započela Rusija izaziva adekvatan odgovor svjetske znanstvene zajednice. Civilizirani svijet mora zaustaviti agresora. Vaša podrška jača našu vjeru u pobjedu.
Ponosni smo na ukrajinski narod. Ponosni smo na naše oružane snage i na naše branitelje koji na bojišnici iskazuju junaštvo i hrabrost. I pobijedit ćemo.
Iskreno,
Anatolij Zagorodni,
predsjednik Nacionalne akademije znanosti Ukrajine


P. S. Ispričavam se zbog kašnjenja s odgovorom na vaše pismo podrške. Imam problema s internetskom vezom. Borbe se vode u predgrađu Kijeva.

 

Pretraživanje