Skupovi i predavanja

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

SkupPredstavljanje knjige 5.07.2021

Predstavljanje monografije Palača Slavonske generalkomande u Osijeku

U sklopu manifestacije Osječko ljeto kulture 2021. u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek u ponedjeljak 5. srpnja 2021. u 19.30 sati održat će se predstavljanje monografije Palača Slavonske generalkomande u Osijeku (The Palace of the Slavonian General Command in Osijek) u suizdanju Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Osijeku i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Pročitaj više
SkupKomemoracija 29.06.2021

Komemorativni sastanak u spomen na akademika Franju Šanjeka

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti održala je u utorak 29. lipnja 2021. komemorativni sastanak u spomen na akademika Franju Šanjeka, svećenika dominikanca, istaknutog hrvatskog povjesničara, koji je umro 27. srpnja 2019. O njegovom životu i djelu govorili su tajnik Razreda društvene znanosti akademik Gordan Družić, akademik Dragutin Feletar i dr. sc. Branka Grbavac.

Pročitaj više
SkupKomemoracija 24.06.2021

Komemorativni sastanak u spomen na akademika Petra Strčića

U palači HAZU održana je komemorativna sjednica u spomen na akademika Petra Strčića, na kojoj su o njegovom životu i djelu govorili tajnik razreda akademik Gordan Družić, akademik Željko Tomičić i dr. sc. Sanja Holjevac, upraviteljica Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Rijeci, a komemoraciji je nazočila i zamjenica gradonačelnika Grada Rijeke gđa Sandra Krpan.

Pročitaj više
Skup 18.06.2021

Znanstveni kolokvij Bjelovar i kraljica Marija Terezija: povijesne veze

U petak 18. lipnja 2021. u 9:30 sati u Gradskom muzeju Bjelovar, Trg Eugena Kvaternika 1, bit će održan znanstveni kolokvij u organizaciji Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Bjelovaru, Grada Bjelovara, Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar i Gradskog muzeja Bjelovar pod nazivom Bjelovar i kraljica Marija Terezija: povijesne veze.

Pročitaj više
SkupKomemoracija 16.06.2021

Komemorativna sjednica u spomen na akademika Dubravka Jelčića

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti održala je u srijedu 16. lipnja 2021. komemorativnu sjednicu u spomen na akademika Dubravka Jelčića, istaknutog hrvatskog književnika i književnog povjesničara koji je umro 28. veljače 2020.  O njegovom životu i djelu govorili su tajnik Razreda za književnost HAZU akademik Pavao Pavličić, akademkinja Dubravka Oraić Tolić te dr. sc. Ivica Matičević.

Pročitaj više
Skup 15.06.2021

Okrugli stol Pravosuđe i javnost: Kako osigurati odgovorno i transparentno sudovanje

U organizaciji Znanstvenog vijeća za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u utorak 15. lipnja održan je okrugli stol na temu Pravosuđe i javnost: Kako osigurati odgovorno i transparentno sudovanje? Skup je održan kao videokonferencija i bio je to 66. okrugli stol u organizaciji Znanstvenog vijeća za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava

Pročitaj više

Navigacija