News

This page contains information about the activities of the members of the Academy, scientists and their work.

Poziv na dostavu radova za Zbornik Znanstvenog sabora Slavonije i Baranje

 

Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Osijeku 2024. godine obilježava 50. obljetnicu svoje opstojnosti. Povodom značajnog jubileja Zavoda, a nakon 37 godina, Zavod Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Osijeku u suradnji sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera, Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom organizira

Znanstveni sabor Slavonije i Baranje

17. i 18. listopada 2024. godine u Osijeku

POZIV NA DOSTAVU RADOVA

Krovna tema prvog Sabora i Zbornika Znanstvenog sabora Slavonije i Baranje 2024. je Demografska revitalizacija Slavonije i Baranje. Tema je usmjerena, ali nije ograničena te uključuje i ostale srodne teme koje s različitih znanstvenih stajališta u kvalitetnom diskursu promišljaju kontekst demografskih izazova.

Ovim putem pozivamo sve znanstvenike Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti da svoje znanstveno-istraživačke radove iz znanstvenih područja prirodnih, tehničkih, biotehničkih, društvenih i humanističkih znanosti te biomedicine i zdravstva i umjetničkih područja, dostave za objavu u prvom broju Zbornika Znanstvenog sabora Slavonije i Baranje. Objavljivanje Zbornika planira se koncem 2024. godine, a izdavač je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti.

Znanstveni sabor Slavonije i Baranje nastao je kao odgovor suvremenim razvojnim izazovima s kojima se suočava Slavonija i Baranja. Stoga Vas pozivamo da nam se sa svojim znanstvenim radovima pridružite kako bismo zajednički osvijetlili put prema demografskoj revitalizaciji Slavonije i Baranje.

Rok za predaju sažetaka na hrvatskom i engleskom jeziku je 14. travnja 2024. godine zbog tiskanja knjige sažetaka, a rok za dostavu cjelovitih radova je 9. lipnja 2024. godine. 

Poziv na dostavu radova za prvi broj Zbornika Znanstvenog sabora Slavonije i Baranje s pripadajućim tematskim cjelinama i uputama autorima nalazi se u prilogu kao i na mrežnoj stranici Znanstvenog sabora https://www.zssib.hr/

Poziv se može prosljeđivati.

Search