News

This page contains information about the activities of the members of the Academy, scientists and their work.

ArhiBau 2023 – sajam i konferencija o kulturi građenja i održivom razvoju

 

PROGRAM KONFERENCIJE

ArhiBau.hr, najveći sajam arhitekture i graditeljstva u regiji, u organizaciji Društva arhitekata Zagreba, održat će se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine na Zagrebačkom velesajmu uz komplementarne sajmove interijera i dizajna. U svom trećem izdanju, ArhiBau.hr nastavlja misiju promicanja kulture građenja i održivog razvoja.

Kao mjesto susreta struke i prakse, ArhiBau.hr je jedinstvena platforma za direktan kontakt, umrežavanje, prezentaciju vlastitih proizvoda i usluga te razmjenu zanimljivih i korisnih informacija s arhitektima i projektantima, građevinskim tvrtkama i obrtnicima, trgovcima građevinskim materijalom i opremom, investitorima, uradi-sam entuzijastima te širom publikom koja dijeli interes za suvremenu arhitekturu i graditeljstvo.

Inovativne tehnike i proizvodi, zelene tehnologije i obrazovanje kadrova u samom su centru koncepta ovog projekta, uz veliku posvećenost Novom europskom Bauhausu te zelenoj i digitalnoj tranziciji.

Sajam donosi mnogobrojne mogućnosti za tvrtke izlagače, predavače i posjetitelje.

Kao izlagači tvrtke se mogu povezati s regionalnim tržišnim igračima, proširiti mrežu kontakata, prezentirati vlastite proizvode i usluge te sudjelovati u budućem planiranju i upravljanju javnim i privatnim prostorom u regiji! Postanite izlagač na ArhiBau.hr i pridružite se liderima industrije! Za više informacija kontaktirajte organizatore sajam@arhibau.hr.

Posjetitelji će na sajmu imati priliku pronaći inspiraciju za vlastite projekte gradnje, preuređenja ili renovacije, osvježiti svoje znanje o najnovijim tehnologijama kroz korisne stručne prezentacije, upoznati proizvođače i izvođače radova, isprobati najsuvremenije materijale, kao i ostvariti brojne sajamske popuste. Zavirite u životne i radne prostore sutrašnjice!

U sklopu sajma održat će se i prateća stručna konferencija s temom “Prostor budućnosti / Budućnost prostora“ na kojoj će domaći i inozemni arhitekti, urbanisti, građevinari te drugi stručnjaci raspravljati o ulozi arhitekture i graditeljstva u oblikovanju životnih i radnih prostora budućnosti.

Stručni dio konferencije održat će se od 27. do 29. rujna 2023. godine.  Konferencija postavlja pitanje kako će se prostori razvijati kako bi zadovoljili potrebe dinamičnog i promjenjivog svijeta te koje se strategije u arhitekturi, urbanizmu, prostornom planiranju, dizajnu i građenju mogu primijeniti za oblikovanje održivih, funkcionalnih i otpornijih prostora.

Prvi dan konferencije biti će posvećen temama državne uprave i lokalnih samouprava te zakonodavnog okvira i politika upravljanja prostorom. Druga dva dana fokusiraju se na promišljanja i realizacije realnog sektora u području arhitekture i graditeljstva te povezanih djelatnosti.

Ukoliko želite sudjelovati na konferenciji kao polaznik, kontaktirajte organizatore na konferencija@arhibau.hr.

Sinergija uspjeha – 5u1

Ovogodišnji ArhiBau.hr održava se istovremeno sa čak četiri manifestacije: sajmom namještaja i uređenja interijera Ambienta, festivalom Zagreb Design Week, sajmom umjetnina Art Zagreb i sajmom Hotel & Gastroteh. Zajednički nastup u povezanim paviljonima Zagrebačkog velesajma omogućit će posjetiteljima da na jednom mjestu, uz jednu zajedničku ulaznicu, saznaju sve novosti iz područja arhitekture, graditeljstva, unutarnjeg uređenja, dizajna i umjetnosti.

Budite dio najznačajnijeg sajamskog događaja u zemlji, koji će ove godine svojim sadržajem zasigurno zainteresirati i struku i široku publiku!

Vidimo se na ArhiBau.hr 2023!

Search