News

This page contains information about the activities of the members of the Academy, scientists and their work.

Kolokvij “Glagoljaš don Vladislav Cvitanović (1894. – 1973.) – povodom pola stoljeća smrti”

Dana 27. travnja 2023. u Zavodu za povijesne znanosti HAZU u Zadru održan je znanstveni kolokvij povodom pedesete godišnjice smrti don Vladislava Cvitanovića pod nazivom “Glagoljaš don Vladislav Cvitanović (1894. – 1973.) – povodom pola stoljeća smrti” u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavoda za povijesne znanosti u Zadru te suorganizaciji Centra za istraživanje glagoljaštva, Sveučilišta u Zadru, Zadarske Nadbiskupije i Udruge glagoljaša Zadar.

Na kolokviju je predstavljen život i rad don Vladislava Cvitanovića u dvanaest predavanja koja su obuhvatila različita područja njegova djelovanja s naglaskom na njegov doprinos očuvanju i obradi hrvatskoglagoljskih spomenika, koji je bio usko vezan uz njegovu dugogodišnju suradnju s Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti, a posebno s tadašnjim Institutom za povijesne znanosti HAZU u Zadru.

Na kolokviju je sudjelovalo četrnaest znanstvenika i stručnjaka koji su se do sada u svom znanstvenom i stručnom radu imali priliku susresti s djelovanjem don Vladislava Cvitanovića.

 

Search