News

This page contains information about the activities of the members of the Academy, scientists and their work.

„Zbirka Andrije Mutnjakovića“ otvara vrata javnosti

Povodom obilježavanja 31. godišnjice odluke o osnivanju Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU (9. prosinca 1991.), HMA obavještava javnost o mogućnosti posjeta Atelijeru Andrije Mutnjakovića u Ulici Milke Trnine 38 u Zagrebu. Atelijer i sve pokretnine su posebna cjelina muzejskog fundusa HMA.

Muzeju je zadovoljstvo pružiti gostoprimstvo zainteresiranim znanstvenicima i svima koji vole arhitekturu u vremenu ograničenih mogućnosti vezano uz značajna građevinska oštećenja koja je pretrpjela zgrada Muzeja, Vila Ehrlich-Marić, u kojoj je bio smješten Hrvatski muzej arhitekture. U ponedjeljak 28. studenog 2022. krenuli su građevinski radovi i povratak u cjelovito obnovljenu zgradu očekuje se do svibnja 2026.

„Zbirka Andrije Mutnjakovića“ sadrži nacrte i makete arhitektonskih projekata, iscrpna arhivska dokumentacija, bogata stručna biblioteka te niz umjetničkih i dizajnerskih predmeta koji zajedno s osebujno uređenim prostorom stvaraju doživljaj sinteze svih umjetnosti.

Uz akademika Mutnjakovića, djelatnici HMA bit će domaćini u razgledavanju atelijera u kojem  je godinama stvarao opus i gradio vlastita promišljanja čije tragove pamti i prezentira prostor u kojem se na svakom koraku otkriva akumulirano znanje, utkani snovi i upamćena povijest moderniteta u Hrvatskoj i svijetu.

Posjet atelijeru moguć je uz prethodnu najavu na mail hmamuzej@hazu.hr

UTORAK              10.00 – 12.00

ČETVRTAK          10.00 – 12.00

Search