News

This page contains information about the activities of the members of the Academy, scientists and their work.

Novi brojevi časopisa FORUM Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

 

U trobroju Foruma 4-6 2022. objavljeni su prilozi Zdravka Zime, Zvonimira Mrkonjića, Dubravka Detonjia, Ratka Cvetnića, Ivane Šojat, Davora Šalata, Pavla Pavličića, Davora Velnića, razgovor Marija Kolara s Evelinom Rudan, stalne kronike i još mnogo toga. Glavna urednica je akademkinja Dubravka Oraić Tolić, a ostali članovi uredništva su akademik Mladen Machiedo, Miro Gavran i Helena Sablić Tomić.

Treći trobroj časopisa Forum u 2022. – Forum 7-9, 2022. upravo je izašao iz tiska. U njemu je objavljen filozofijski esej Žarka Paića, nova poezija Mladena Machieda, priče Josipa Cvenića, tekst o zbirci “Carmina Burana”, Krležinim “Zastavama”, ruskoj prozi, zatim Gorana Rema, razgovor Marija Kolara i Marka Gregura, potragu za Fabijanom Tomislava Šovagovića, stalne kronike i još mnogo toga.

Forum je od nedavno i na društvenoj mreži Facebook: na mrežnoj stranici nalaze se informacije o novim brojevima, autorima, pretplati, distribuciji, kao i uvid u nove brojeve preko još neobjavljenih ulomaka svih književnih žanrova.

Search