News

This page contains information about the activities of the members of the Academy, scientists and their work.

PRVI POZIV za sudjelovanje na znanstveno-stručnom skupu Održivost kulturne baštine

Dani europske baštine je međunarodna manifestacija koja ima za cilj širiti svijest o jednakoj vrijednosti i pripadnosti svekolikih identitetskih obilježja zajednica zajedničkoj europskoj baštini. Manifestacija se organizira svake godine na određenu temu kojom se promovira i problematizira stanje, uloga i zaštita baštine, a tematski okvir unutar kojeg 50-ak zemalja organizira brojne aktivnosti predlaže Europsko vijeće.

Prema prijedlogu Vijeća, tema Dana europske baštine 2022. godine je Održivost baštine te se na predloženu temu u sklopu manifestacije Dani europske baštine u Velikoj Gorici planira održati znanstveno-stručni skup.

Cilj ovog znanstveno-stručnog skupa je teorijski i iskustveno razmotriti temeljna pitanja održivosti kulturne baštine na području kontinentalne Hrvatske, od njene valorizacije, zaštite i revitalizacije do odgovornog upravljanja.

VAŽNI DATUMI

  • Slanje sažetaka d0 23. svibnja 2022.
  • Obavijest o prihvaćanju sažetaka do 20. lipnja 2022.
  • Slanje gotovih tekstova za tisak do 3. veljače 2023.

Cjeloviti tekstovi znanstveno-stručnih izlaganja bit će objavljeni u zborniku skupa Održivost kulturne baštine koji se planira izdati u 2023. godini. Objavljeni radovi bit će recenzirani s dvije recenzije.
U slučaju potrebe za dodatnim informacijama možete se javiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Velike Gorice na e-mail kultura@gorica.hr

 

Search